?
?
Sunday, 31 January 2016

Riots not diets! But BigMac?


Ruotsalaisella vaatemerkillä Monkilla on viikon alussa pamahtanut kiertoon kampanja, jossa isokokoinen RIOTS NOT DIETS koristelee malliston t-paitoja, laukkuja ja svetareita. Tämä feministinen lause ei ole Monkin keksimä, mutta viesti on alkuperääkin tärkeämpi. Yllätyin siitä, mitä ajatuksia tämä sai aikaan omassa päässäni kun selailin instagramissa #riotsnotdiets hakusanalla tuhansia kuvia ihanista kurvikkaista, hymyilevistä naisista. 

Koen olevani pieni feministi siinä mielessä, että ilahdun kun näen naisen menestyvän mieskeskeisellä alalla tai saavan tunnistusta saavutuksistaan, lahjoitan hyväntekevyysjärjestöistä mieluiten tyttöjen koulutusta maailmalla tukeville, ja tuen kaikkia vahvoja naisia jotka eivät pelkää jakaa mielipiteitään tai asennettaan julkisuudessa. Pientä feministipuoltani huolimatta tämän paidan päälle laittaminen kuvia varten tuntui jotenkin vähän vaikealta. Vaikka kannustan tätä lausetta täysin, ehdin hetken ajan miettiä muiden mielipiteitä. Mitä jos XS-kokoisen tytön päällä tämä paita jotenkin vahingossa näyttäisi joidenkin silmissä tekopyhältä... Minun kun ei koskaan ole tarvinnut kokeilla noita dieettejä. 

Elämme ulkonäköpainotteisessa maailmassa, jossa dieetit ja syömishäiriöt ovat tämän hullutuksen ongelmien listan huipussa. Totta. Mutta RIOTS NOT DIETS kuvastaa minussa sitä, että en halua (tai jaksa) vaikka aloittaa salilla juoksemista tai crossfittiä, vain siksi että sopisin lihaksikkaaseen ihanne-ulkonäköön nyt. Tai että hankin kestoripset ja täyttöä huuliini, jotta olisin enemmän in tämän hetken kauneustrendissä. Koko nuoruuteni ajan minua mitattiin, pakotettiin vaalle ja sain pitkiä katseita ja ranteenpuristuksia jota seurasi "miten jollain voi olla noin luiset ranteet" tai "sä olet niin pieni että kuihdut pois kohta". Riots not diets on omassa versiossani mellakka sille, etten halua eikä minun enää koskaan tulisi tuntea tarvetta puolustaa ulkonäköäni tai todistella itseäni muille, kun lähimmäiseni tietävät että vedän heidän kanssaan samaan tahtiin BigMacin ongelmitta. <3 
3 comments on "Riots not diets! But BigMac?"